Recept: Dvojfarebný pohár s jahodami
Rýchly nepečený dezert určite poteší.
Príprava: 15 minút
Na krém potrebujeme:
220-250 ml smotany na šľahanie
1 smeta-fix
1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou
1 balenie Créme Olé pudingu bez varenia s čokoládovou príchuťou
2 jahodové kompóty ( po 400 g)
piškóty
1 balenie šľahačky v prášku
Postup:
Na prípravu krému zlejeme šťavu z jahôd a na sitku ich necháme dobre odkvapkať. Polovicu šľahačkovej smotany, 1 smetafix, 1 Créme Olé s vanilkovou príchuťou a polovicu šťavy z kompótu dáme do nádoby a trepeme, pokiaľ sa nespojí do krému. Rovnakým postupom z druhej polovice surovín urobíme čokoládový krém z Créme Olé s čokoládovou príchuťou. Dno dezertných pohárov vyložíme piškótami a striedavo navrstvíme čokoládový a vanilkový krém. Krémy prekladáme jahodami. Poháre nakoniec ozdobíme šľahačkou v prášku pripravenou podľa návodu a jahodami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr.Oetker