Presunúť na hlavný obsah

5 vecí, ktoré potrebujete na prípravu veľkolepej oslavy

Recepty

Bez kvalitných surovín a nástrojov sa pri príprave sviatočného stola nezaobídete.

Šunka

Traduje sa, že na samom počiatku šunky stáli Kelti, keď uchovali kus mäsa jeho nasolením a zaúdením. Majte na pamäti, že pravá šunka je z bravčového stehna.

Pečeň
Dobre pripravená pečeň nesklame pri nijakej príležitosti a gurmáni ju vedia náležite vychutnať. Pozor, solíme ju až po tepelnej úprave.

Šľahačka
Slúži na zjemnenie mäsových pokrmov, omáčok alebo ako ozdoba pri servírovaní chuťoviek či iných sviatočných jedál.

Petržlenová vňať
Neodmysliteľná súčasť bežných i slávnostných jedál s neopakovateľnou arómou a chuťou. Najlepšia je čerstvá, nakrájaná krátko pred servírovaním.

Nôž
Kvalitný nôž je prvým a posledným predpokladom dobrého pocitu v kuchyni. Nemusí byť hneď zo solingenskej ocele, zato ostrý by mal byť poriadne.

Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK