Grilované stehienko s mandľami a slaninou - to je dobrota!
Grilovanie je jedno veľké potešenie, vraví Miloš Červenka, šéfkuchár hotela Satel v Poprade. Inšpirujte sa jeho chutným a lahodným receptom na stehienko plnené mandľami.
Stehienko špikované mandľami a slaninkou
Suroviny:
- 4 kuracie stehná (najlepšie kalibrované na 250 g)
- soľ
- grilovacie korenie
- 100 g masla
- 2 g čubrice
- 50 g lúpaných mandlí
- 50 g chudšej slaniny
- 50 g oleja
- 5 g čerstvého rozmarínu
Postup:
1. Kuracie stehná umyjeme a osušené osolíme a okoreníme. Potom ich špikujeme blanžírovanými lúpanými mandľami a slaninkou. Chuť sa takto lepšie dostane do mäsa.
2. Rozmarín nasekáme, zmiešame s olejom a čubricou a touto zmesou dobre natrieme stehná, ktoré necháme v chladničke odležať.
3. Takto pripravené stehná grilujeme na strednom ohni, treba dať pozor, aby boli dobre prepečené a nezhoreli. Chuť sa zvýrazní, ak počas pečenia potierame stehná maslom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Miloš Červenka, šéfkuchár hotela Satel v Poprade
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu