Dobroty z lesného ovocia
Či už uprednostňuje jahody, maliny, alebo černice, drobné ovocie dodá jedlám nielen skvelú chuť, ale zlepší aj ich dizajn.
Z gastronomického hľadiska sú aristokratom medzi mäkkým ovocím čučoriedky. Obsahujú veľa vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Väčšinu mäkkého ovocia nemožno dlho uchovávať, ale treba ho rýchlo skonzumovať. To by však pre gurmánov vôbec nemal byť problém.
Príprava: 10 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g jahôd
2 pomaranče
zázvor
300 g bieleho jogurtu
50 g mascarpone
Postup:
Jahody očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme ich do mixéra, pridáme vytlačenú šťavu z pomarančov, nastrúhaný zázvor (podľa chuti) a všetko dôkladne rozmixujeme. Nakoniec pridáme jogurt a ešte krátko rozmixujeme. Asi štyri jahody nakrájame na malé kocky a dáme do stredu taniera, okolo nalejeme jahodovú polievku a ozdobíme haluškou z mascarpone a plátkami jahody.
Náš tip:
Najlepšie je použiť biely jogurt gréckeho typu, pretože je hustejší a nie taký kyslý.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu