Čo si pýta dobrý šalát
Odhaľte niekoľko tajomstiev.
Tajomstvo zálievky
Platia staré dobré pravidlá: olejom môžeme plytvať, octom musíme šetriť, soliť treba múdro, sladiť opatrne a miešať veľmi starostlivo a usilovne.
Chce to čas a chlad
Väčšina šalátov si po skončení ich prípravy vyžaduje dlhšie či kratšie pobudnutie v chlade. Netreba to však preháňať, všetkého veľa škodí. Stačí hodina-dve.
Domáce výhonky
Fazuľu, hrach či šošovicu namočte cez noc do vody. Ráno vodu zlejte a strukoviny preložte do porcelánovej misky, zakryte utierkou a starostlivo previažte. Nechajte stáť pri izbovej teplote a dvakrát denne strukovinu zamiešajte krúživým pohybom. Piaty deň sú výhonky pripravené do šalátu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK