Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou

Recepty

Zdokonaľujte sa vo varení spolu s nami.

Príprava: 10 min.

Varenie: 15 min.

Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g zemiakov v šupke
300 g čerstvej zeleniny
200 g kyslej smotany
10 g pažítky
200 g údeného syra
2 vajcia
100 g jarnej cibuľky

Postup:
1. Zo zemiaku uvareného v šupke si odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v horúcej slanej vode.
2. Na cibuľke ju opražíme a pridáme vajíčka rozšľahané so soľou a pažítkou.
3. Zeleninovou praženicou plníme zemiak až po vrch. Nakoniec posypeme údeným syrom a necháme zapiecť.

Náš tip:
Pečený zemiak podávame poliaty kyslou smotanou zmiešanou s nasekanou pažítkou.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha