Recept: Cestovinový šalát s mozzarellou, čučoriedkami a ríbezľami
Cestovinám svedčí aj ovocie, nielen zelenina.
Príprava: 10 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov
Pre 4 osoby potrebujeme:
400 g čerstvých cestovín (pappardelle)
160 g mozzarelly
100 g čučoriedok a červených ríbezlí
olivový olej Extra vergine
soľ
čierne korenie
2 vetvičky mäty
16 strukov mladého hrášku
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, vyberieme na tanier, preolejujeme a necháme vychladnúť. Osolíme, okoreníme, pridáme mätu nakrájanú na rezančeky a blanšírovaný a na menšie kúsky nakrájaný hrášok. Cestovinový šalát dáme na tanier a pridáme na menšie kúsky nakrájanú mozzarellu. Ozdobíme lesným ovocím a vetvičkou mäty.
Náš tip:
Čučoriedky sú bohaté na karotén, ktorý chráni imunitný systém a telo pred voľnými radikálmi. Sú veľmi vhodným ovocím aj pre diabetikov, lebo mierne znižujú hladinu cukru v krvi, rovnako ako čaj pripravený z listov čučoriedok.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu