Sicílske stehienko - dobrota podľa dovolenkového receptu
Dovolenkovú dobrotu pripravil pre vás renomovaný šéfkuchár. Určite si pochutnáte.
Sicílske stehienko s pancettou a olivami
Suroviny:
- 4 celé kuracie stehná
- 300 g pancetty (alebo údenej prerastenej slaniny),
- 300 g čiernych olív
- soľ
- korenie
- 0,3 l bieleho suchého vína
- 150 g olivového oleja
- 200 g instantnej polenty
- 100 g masla
- 150 g smotany (33 %)
- 50 g parmezánu
- čerstvý tymian
- rozmarín
- bobkový list
Postup:
1. Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom. Pečieme spolu s pancettou, olivami, bielym vínom a bylinkami 35 až 40 min. pri 170 °C. (Stehná možno piecť v celku alebo ich vykostiť.)
2. Do osolenej vriacej vody postupne pridávame instantnú polentu a varíme 3 až 5 min. Zjemníme smotanou, maslom, ochutíme parmezánom a korením. Ihneď podávam, kým je polenta riedka.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Erik Volko, šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu