Presunúť na hlavný obsah

Grilované krídelká - chutia s dipom aj bez neho

Recepty

Jednou z najchutnejších grilovaných dobrôt sú kuracie krídelká.

Grilované kuracie krídla so syrovým dipom

Suroviny:
- 16 ks kuracích krídel
- 250 ml kečupu
- 1 nasekaná paradajka
- 5 PL worcesterskej omáčky
- 4 PL vínneho octu
- 3 PL medu
- štipka mletého čili
- soľ
- korenie

Dip z modrého syra:
- 200 g tatárskej omáčky
- 150 g strúhaného modrého syra (niva)
- 1 ČL citrónovej šťavy
- soľ
- korenie


Postup:
Kuracie krídla ochutíme soľou, korením a buď na grile alebo v rúre pečieme dozlatista z oboch strán. V hrnci krátko (asi 1 minútu) orestujeme kečup, jednu nasekanú paradajku, worcesterskú omáčku, vínny ocot, med a čili. Do tejto marinády vložíme grilované krídla a poriadne premiešame. Marináda sa krásne nalepí na kuracie krídla. Dip: Najemno nastrúhanú nivu zmiešame s tatárskou omáčkou, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Náš tip: Kto nemá rád nivu alebo chce vyskúšať aj niečo nové, môže vyskúšať dip s olivami. Tie sa zmiešajú s tatárskou omáčkou, vínnym octom, cesnakom, oreganom a troškou soli a korenia.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: HELLMANN´S