Presunúť na hlavný obsah

Dokonalá chuť zo stredomoria - ligúrsky tuniak!

Recepty

Pochutnajte si na tuniakovi so zeleninou - toto ľahké jedlo s netradičnou príchuťou oblaží vaše chuťové poháriky.

Ligúrsky tuniak s "ratatouille" zeleninou

Suroviny:

- 600 g tuniaka (plátky)
- soľ
- korenie
- 400 g olivového oleja
- 800 g zeleniny (cuketa, baklažán, paprika, paradajky, cibuľa, cesnak, bazalka)
- 200 g bazalky
- hlávka cesnaku
- 100 g píniových orieškov
- 150 g parmezánu (syru pecorino)

Postup:
1. Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou, korením, bazalkou a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
2. Z bazalky, olivového oleja, píniových orieškov, cesnaku a syra zhotovíme v mixéri bazalkové pesto.
3. Osoleného tuniaka sprudka opečieme z oboch strán (max. 2 min.). Okoreníme čerstvým korením a ihneď podávame

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Erik Volko, šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu