Nech termoska nesmrdí a šošovica nestvrdne...
Dve cenné rady do kuchyne a k nim aj rýchly recept ponúka šéfkuchár Vareška.
Nech termoska nesmrdí
Solíme až na záver
Strukoviny - šošovicu, hrach či fazuľu je dobré osoliť až po uvarení, keď sú mäkké. Mohlo by sa vám totiž stať, že buď ich budete musieť variť veľmi dlho, alebo dokonca nezmäknú vôbec.
Vyprážané tofu s arašidovou omáčkou
Potrebujete: 0,5 kg tofu, olej, konzervu kokosového mlieka, zväzok koriandrovej vňate, čili papričku, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL cukru, 2 PL ryžového alebo jablčného octu a šálku rozmixovaných arašidov.
Postupujte nasledovne:
1. Tofu nakrájame na kocky so stranou asi 2 cm. Osmažíme ich v hlbokom woku vo väčšom množstve oleja dohneda a potom ich zbavíme na papierovom obrúsku prebytočného tuku.
2. Podávame horúce s omáčkou, ktorú pripravíme tak, že zmiešame posekanú čili papričku, cukor, cesnak a ocot v hrnci a zahrievame, až kým sa cukor rozpustí. Do zmesi zamiešame arašidy a kokosové mlieko a prehrejeme. Na záver posypeme nasekaným koriandrom.
Text: Varecha, príloha denníka Pravda
Foto: SHUTTERSTOCK