Presunúť na hlavný obsah

Pečené kolienko podľa receptu od známeho šéfkuchára

Recepty

Šéfkuchár Michal Pažák tentoraz ulahodí milovníkom mäsa - skúste napríklad jeho recept na kolienko z mliečneho prasiatka.

Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom

Suroviny:
- 1 kolienko z mladého prasiatka
- soľ
- korenie
- olivový olej
- čerstvé bylinky - rozmarín, tymian
- 300 g zemiakov
- 0,1 l mlieka
- 20 g masla
- mladý vylúpaný hrášok
- pivo
- cesnak

Postup:
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke. Položíme na pekáč a pomaly pečieme pri nízkej teplote - asi 160 stupňov, až kým nie je mäso mäkké a koža pekne hnedá a chrumkavá. Medzitým pripravíme klasickú zemiakovú kašu a vmiešame do nej štuchaný mladý hrášok.

Náš tip: Ku kolienku ako príloha postačí domáci chlebík, kyslá zelenina a horčica.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina)
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu