Kuracie prekvapenie - dobrota podľa šéfkuchára
"Rád pripravujem jedlá z kuracinky, pretože sa pri nich s minimálnou námahou dosahuje maximálny výsledok," tvrdí Ján Petrovka, šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne.
Pre čitateľov Pravdy a oŽene.sk pripravil niekoľko kuracích dobrôt v rámci prílohy Varecha, ktorá vychádza v denníku Pravda. My vám ponúkame recept na:
Kuracie prekvapenie
Suroviny:
- 600 g kuracích pŕs
- 2 vajcia
- 1 biely jogurt
- 100 g šalátovej uhorky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL solamylu
- sójová omáčka
- soľ
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na rezance, pripravíme zmes zo solamylu, sójovej omáčky, soli, mletého čierneho korenia a grilovacieho korenia, do ktorej mäso naložíme a necháme odležať 24 hodín.
2. Potom mäso prudko opečieme z každej strany.
3. Biely jogurt zmiešame s nastrúhanou uhorkou, soľou a cesnakom. Omáčkou prelejeme mäso pred podávaním.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ján Petrovka, šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu