Škola varenia: Huspenina z kuracích drobkov
Ponúkame vám recept, ako si pipraviť chutnú domácu huspeninu s kuracími zvyškami.
Huspenina z kuracích drobkov
Suroviny:
- 500 g kuracích drobkov
- 1 sliepka
- 200 g kuracích pečienok
- soľ
- mleté čierne korenie
- voda
Postup:
1. Zo sliepky, kuracích pečienok a drobkov uvaríme silný vývar, ktorý okoreníme soľou a mletým čiernym korením.
2. Mäso zo sliepky, pečienky a drobky vložíme do misy a zalejeme vývarom. Vývar musí byť naozaj silný.
3. Po vychladnutí dáme stuhnúť do chladničky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ján Petrovka, šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu