Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Huspenina z kuracích drobkov

Recepty

Ponúkame vám recept, ako si pipraviť chutnú domácu huspeninu s kuracími zvyškami.

Huspenina z kuracích drobkov

Suroviny:
- 500 g kuracích drobkov
- 1 sliepka
- 200 g kuracích pečienok
- soľ
- mleté čierne korenie
- voda

Postup:

1. Zo sliepky, kuracích pečienok a drobkov uvaríme silný vývar, ktorý okoreníme soľou a mletým čiernym korením.

2. Mäso zo sliepky, pečienky a drobky vložíme do misy a zalejeme vývarom. Vývar musí byť naozaj silný.

3. Po vychladnutí dáme stuhnúť do chladničky.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ján Petrovka, šéfkuchár hotela Armales v Stakčíne
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu