Škola varenia: Trojfarebné široké rezance s hovädzinou
Naučte sa pripravovať čerstvé domáce cestoviny.
Náročnosť: pre začiatočníkov
Úprava: 10 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g polohrubej múky
1 žĺtok
voda podľa potreby
100 g cvikle
100 g špenátu
50 g kurkumy
soľ
Postup:
1. Trojfarebné tagliatelle: tri pláty cesta: cviklové - ružové, žlté - kurkumové a zelené - špenátové, rozvaľkáme do tvaru hrubších plytkých bochníkov, poukladáme ich na seba a vyvaľkáme plát cesta s hrúbkou cca 2 až 3 mm.
2. Cesto nakrájame na široké rezance, uvaríme a podávame s čímkoľvek.
3. Aj s poriadnymi kusmi varenej hovädzej nožiny so silným vývarom a hoblinkami parmezánu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha