Škola varenia: Naozaj lacné rožteky
Pripravte si rožteky trocha inak ako obyčajne.
Príprava: 10 minnút
Obťažnosť: 2
Na 6 porcií potrebujeme:
Cesto:
300 g hladkej múky
150 g palmarínu
170 g najemno postrúhanej mrkvy
2 PL mlieka
1/2 KL soli
Plnka:
200 g mletého maku
200 g práškového cukru
1 dl mlieka
40 g hrozienok
Postup:
1. Ingrediencie na cesto spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a pokrájame na štvorce.
2. Na každý štvorec dáme makovú plnku (mak zmiešame s cukrom a sparíme horúcim mliekom), štvorce zvinieme a vytvarujeme rožteky.
3. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (môžeme ich potrieť žĺtkom, ak nie, tak po upečení posypať cukrom). Pečieme pri teplote 180 oC 18 až 25 minút.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha