Presunúť na hlavný obsah

Pochúťka za 3 eurá! Skúste krupicový vankúš

Recepty

Nápad za milión - presne takéto jedlá posúvajú gastronómiu vpred.

"Z drahých surovín vie navariť každý. Čím menej eur však chceme za ne vydať, tým viac vtipu a predstavivosti musíme použiť," hovorí šéfkuchár hotela Albrecht Patrik Lednár. Pripravil pre vás špeciálny recept.

Krupicový "vankúš" pod paradajkou a špenátom

Suroviny:
- 50 g detskej krupice
- 50 g masla
- 150 ml mlieka
- 4 vajcia
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 paradajka
- soľ
- muškátový oriešok
- korenie

Postup:
1. Mlieko postavíme spolu s maslom a keď začne vrieť, pridáme krupicu. Necháme prevariť a odložíme. Do krupice zamiešame vajcia, korenie a soľ. Krupicu dáme do malého plechu na hrúbku 2 cm.

2. Poriadne zatlačíme na plech a vložíme do chladničky. Na druhý deň vykrajujeme z krupice malé kocky a tie poukladáme na plech a vložíme do rozohriatej rúry. Vyberieme, keď je vankúš opečený zo všetkých strán.

3. Čerstvý špenát umyjeme a na cesnaku jemne opražíme na oleji. Na krupicový vankúš poukladáme plátky paradajky a špenát.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Patrik Lednár, šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu