Čokoláda + šľahačka! Za pár minút máte dezert za tri eurá!
Na chutný dezert treba občas siahnuť poriadne do vrecka - poznáte to, maslo, šľahačka, vajíčka, cukor, vanilka, ovocie... My vám ponúkame lacnejšiu, no chutnú alternatívu!
Čokoládová tortička s malinovou omáčkou
Suroviny:
- 300 g čokolády na varenie
- 300 g šľahačky
- 1 hotový tortový korpus
- 100 g džemu
- 100 g mrazených malín
- 50 g cukru
- 50 ml vody
Postup:
1. Čokoládu spolu so šľahačkou dáme na oheň a rozpustíme. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na korpus, ktorý sme predtým potreli džemom.
2. Dáme do chladničky vychladnúť. Cukor necháme prevrieť spolu s vodou, zalejeme ním zmrazené maliny a rozmixujeme.
3. Čokoládový koláč nakrájame na porcie a položíme na malinovú omáčku.