Škola varenia: Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Lacné a chutné jedlo, ktoré ešte aj dobre vyzerá na tanieri? Toto môžete pripraviť vašim hosťom.
Baklažánová rolka v zeleninovej trikolóre
Suroviny:
- 1 baklažán
- 250 g syra ricotta
- sušené paradajky
- pažítka
- muškátový oriešok
- soľ
- korenie
- olivy
- olivový olej
Na zeleninovú trikolóru:
- paprika
- cibuľa
- píniové oriešky
- paradajka
- uhorka
- petržlenová vňať
- olivový olej
- feferónky
Postup:
1. Baklažán nakrájame pozdĺž na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme dve hodiny odstáť. Plátky poutierame servítkou a opečieme ich na grilovacej panvici z oboch strán.
2. Pripravíme plnku: ricottu zmiešame s olivovým olejom, korením, soľou, nejemno nakrájanou pažítkou, nakrájanými olivami (ak máte, nakrájajte tam aj sušené paradajky v oleji). Plnkou naplníme baklažánové plátky a zrolujeme.
3. Na zeleninovú trikolóru nakrájame zeleninu na drobné kocky, ochutíme soľou, zjemníme olivovým olejom a pridáme feferónku podľa chuti a čerstvú petržlenovú vňať. Na trikolóru poukladáme naplnené rolky.