Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: T-bone steak na liptovský spôsob

Recepty

Pripravujte chutné steaky po slovensky.

Príprava: 20 minút

Varenie: 30 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
4 ks (1 600 g) T-bone steakov (s kosťou)
soľ 
mleté korenie
150 ml oleja
200 g masla
500 g šalotky
miešané čerstvé huby
tymian
20 g rozmarínu
50 g cesnaku
100 g citrónu

Postup:

1. Steaky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do červena.

2. Mäso vyberieme, pridáme celú šalotku zľahka opečieme, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby a restujeme do mäkka. Počas restovania pridáme tymian, cesnak, soľ, korenie  a pred koncom šťavu z citróna.

3. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a krátko ešte restujeme. T-bone steak podávame s restovanou cibuľovo-hubovou zmesou a gratinovaným zemiakovým nákypom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha