Recept: Kozľací závin s hráškovo-zemiakovou kašou
Vráťme sa k tradičnému mäsu a zabudnutým receptom.
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
800 g kozľacieho boku bez kosti
200 g kozľacej pečene
500 g cibule
300 g údenej prerastenej slaniny
100 g cesnaku
soľ
korenie
rasca
petržlenová vňať
1 000 ml mäsového vývaru
100 ml oleja
Postup:
1. Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.
2. Roládu opečieme na panvici a odložíme na tanier, následne vo výpeku orestujeme cibuľku so slaninkou, ktorú podlejeme mäsovým vývarom.
3. Takto orestovanú zmes vložíme do pekáča, položíme na ňu mäsovú rolku, pridáme rascu, zvyšok cesnaku a pečieme v rúre do mäkka.
4. Po upečení mäso vyberieme, nakrájame na plátky a polievame cibuľovo-slaninkovým výpekom, do ktorého pred podávaním vložíme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hráškovo-zemiakovou kašou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha
Jedlo pripravil: Ivan Klčovský, šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline