5 vecí, ktoré budeme potrebovať na hody pre mäsožravcov
Nezaobídeme sa bez nich, ak chceme chutne pripraviť mäso.
Mäso
Odkedy je človek človekom, sú mäsové pochúťky hlavnou súčasťou nášho jedálneho lístka. Typickým stejkovým mäsom je hovädzina, ale pripravujú sa aj z bravčoviny či iného druhu mäsa.
Tĺčik na mäso
Aby malo mäsko svoju krehkosť a bolo poddajnejšie, je dobré ho pred úpravou trochu "vymlátiť". A čím iným, než tĺčikom. Pri príprave stejkov však stačí tĺčik nahradiť päsťou.
Alobal
Mäsové pokrmy pripravené v alobale si uchovávajú šťavnatosť a chuť rôznych ingrediencií, ktoré do nich pridávame.
Olivový olej
Dnes už je dostupný aj v našich zemepisných šírkach, hoci pri jeho nákupe musíme siahnuť hlbšie do vrecka. Jeho chuť a aróma sú však nezameniteľné.
Cesnak
Mäso bez prísad je vlastne jedlo "bez chuti". A jednou zo surovín, ktoré mu výrazne pridávajú na chuti, je náš dobrý známy: cesnak.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK