Recept: Šunková pena s avokádom a opečeným chlebíkom
Podľa cvičiteľky aerobiku Lucie Medekovej je ideálnou kombináciou celozrnné pečivo so zeleninou a hydinovým mäsom.
Potrebujeme:
morčacia šunka
1 avokádo
1 PL rastlinného masla light
·1 PL horčicových semienok
1 menšia cibuľka
1 malá viazanička petržlenovej vňate
vegeta
šťava z 1 limetky
celozrnný chlieb
Postup:
Avokádo a cibuľku očistíme a spolu s petržlenovou vňaťou a morčacou šunkou na jemno pokrájame. Ak použijeme mixér, suroviny stačí pokrájať na väčšie kusy. Odšťavíme 1 limetku. Všetko poriadne premiešame (alebo rozmixujeme), prilejeme šťavu a dochutíme vegetou. Miešame, kým sa všetky chute nespoja. Vzniknutú zmes servírujeme s celozrnným chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty: Penam a HYZA
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu