Škola varenia: Bazalkový twister - prekvapte svojich priateľov
Chutná a nápaditá mňamka pre večerné posedenie s priateľmi.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
Cesto:
350 g hladkej múky
2 - 3 PL olivového oleja
1 KL cukru
1 KL soli
200 - 250 ml vlažnej vody
5 g sušeného droždia
Na potretie:
bazalkové pesto
sušené paradajky nakladané v oleji
cesnak
olivový olej
syr Vršatec
petržlenová vňať
soľ
Postup:
1. Všetky suroviny na kysnuté cesto som dal do robota a nechal som ho pracovať. Tentoraz som ani nerobil kvások a cesto bolo perfektné. Kým kyslo, tak som spojil cesnak, bazalkové pesto a nakrájané sušené paradajky, potom som ešte pridal olivový olej, soľ a petržlenovú vňať.
2. Vykysnuté cesto som vyvaľkal na obdĺžnik a natrel som ho bazalkovou pastou a navrch som nastrúhal syr Vršatec.
3. Cesto som preložil v jednej tretine a potom aj ten zvyšok, narezal som ho na 2 cm pásy a pretočil ho. Na plechu som ho nechal odpočívať asi 30 minút. Twistery som vložil do vyhriatej rúry, asi na 180°C, a piekol som ich asi 25 minút. Upečené som natrel cesnakovým olejom a keď trošku vychladli, navrch som nastrúhal ešte trochu syra.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Nick: Enerrgizer pre magazín Varecha
Text a foto: magazín Varecha