Presunúť na hlavný obsah

Huby v hlavnej úlohe: Pripravte si chutný guláš s divinou

Recepty

Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby.

Divoký guláš s hubami

Suroviny:
- 1 500 g mäsa na guláš z diviny
- 75 g nakrájanej prerastenej slaniny
- 3 nakrájané cibule
- 20 g margarínu
- 300 g póru nakrájaného na kolieska
- 500 g nakrájaných húb
- 100 g paradajkového pretlaku
- 100 g múky
- 2 bobkové listy
- 10 bobuliek jalovca
- 3 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 250 ml červeného vína
- 750 ml vody
- 100 g šľahačky
- 50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé

Suroviny:
V pekáči na varnej doske podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút podusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku, bobkový list, jalovec, soľ, korenie, marmeládu a všetko dobre premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme v rúre asi 45 minút (170–190 °C). Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Miele