Presunúť na hlavný obsah

Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré - mňam, oblížete sa!

Recepty

Pochúťku pripravil renomovaný šéfkuchár Gabriel Kocák z reštaurácie Modo v Skalici.

Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré

Suroviny:
- 500 g teľacieho mletého mäsa
- 1 bielu cibuľu
- 100 g koreňovej zeleniny
- 50 g čerstvých dubákov
- 2 PL lyžice oleja
- 80 g žemlí
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- soľ
- čierne korenie
- horčica
- 150 g cesnaku
- 1,5 l mlieka
- 10 g masla
- 1 vajce
- 2 PL octu

Postup:
1. Postup na prípravu fašírok je presne taký istý ako pri prvom jedle, až na to, že tam pridáme na jemno nakrájané pečené dubáky.
2. Cesnak očistime, rozrežeme na polovicu a odstránime klíček. Cesnak tri razy po sebe oblanšírujeme v horúcej vode, aby stratil svoju výraznosť a bol úplne jemný. Ak sme cesnak oblanšírovali, varíme ho do mäkka v pripravenom mlieku. Cesnak vyberieme z mlieka, pridáme maslo a rozmixujeme na jemnú kašu, prípadne, ak je pyré veľmi husté, prilejeme trochu mlieka. Dochutíme soľou.
3. Na vajíčko zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a trocha soli. Ak voda zovrie, rozbijeme vajíčko do polievkovej naberačky a pomaly ho vlejeme do vriacej vody, ktorú okamžite odstavíme, aby ďalej nevrela a necháme v nej vajíčko asi 0,5 - 1 minútu, podľa toho, akú chceme, aby malo vajíčko konzistenciu. Podávame s fašírkou a cesnakovým krémom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Gabriel Kocák, šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu