Presunúť na hlavný obsah

Recept: Posúch "Grosso špeciál"

Recepty

Talianska špecialita má rôzne podoby.

Jozef Lakatos, šéfkuchár pizzerie Grosso v Komárne

"Talianska kuchyňa je mojou srdcovou záležitosťou, no a pizza v nej stojí na gastronomickom vrchole. Rád na túto tému vymýšľam desiatky originálnych variácií."

Príprava: 15-18 minút
Pečenie: 8-10 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g pizzového cesta
400 g šunky
200 g šampiňónov
200 g kapie 200 g kukurice
200 g klobásy
200 g cibule
drvené paradajky
bazalka oregano
soľ
cesnak

Postup:
1. Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí, roztiahneme ich na asi 17 cm kruh, potrieme drvenými paradajkami a rovnomerne poukladáme nakrájanú šunku, šampiňóny, kukuricu, kapiu, klobásu a cibuľu.
2. Potom roztiahneme druhé cesto a položíme ho navrch. Okraje postláčame prstami, aby sme spojili cesto.
3. Na vymastený plech dáme piecť do rúry na 250 stupňoch na 12 minút prikryté alobalom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha