Dobrota z kuraciny - stehno caponata vám ulahodí
"Toto lahodné mäsíčko môžeme právom označiť za najekonomickejšiu surovinu. Navyše je zdravé a chutí na stovky spôsobov," hovorí o kuracine Juraj Struhár, šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu.
Ponúka jeden zo svojich obľúbených receptov.
Kuracie stehno "caponata"
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 20 g grilovacieho korenia
- 2 čerstvé čili papričky
- 20 g cesnaku
- 300 g baklažánu
- 200 g cukety
- 100 g papriky
- 100 g červenej cibule
- 70 g čiernych olív
- 200 ml olivového oleja
- 200 g drvených paradajok
- 5 g provensálskych byliniek
Postup:
1. Kuracie stehná vykostíme, zbavíme šliach a potrieme rozmixovaným čili a cesnakom. Pečieme 15 minút v rúre na rošte pri teplote 190 Celzia.
2. Počas pečenia pripravíme zeleninovú zmes caponata. Nakrájame baklažán, cuketu, papriku, cibuľu, cesnak a čierne olivy a všetko spolu opečieme na panvičke.
3. Pridáme bylinky, soľ a drvené paradajky, krátko povaríme a podávame spolu s upečenými stehnami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Juraj Struhár, šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu