Ovocný dezert pre mlsné jazýčky - pripravte ho rodine
Už rozmýšľate nad tým, aký dezert pripravíte rodine cez víkend. Skúste to s poslednými zvyškami ovocia a pripravte nasledujúcu pochúťku.
Letný ovocný dezert
Suroviny:
Na cesto:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 100 g hladkej múky
- 30 g kakaa
Na náplň:
- 300 ml pochúťkovej smotany
- 100 g práškového cukru
- postrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
- 1 balíček šľahačky v prášku
- 150 ml mlieka
- 1 balíček želatínového stužovača
- 100 ml vody
- 700 g čerstvého ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky, černice)
Na ozdobenie:
- 2 balíčky číreho tortového želé
- 50 g cukru
- 500 ml vody
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť. Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha. Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť. Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty a foto: Dr. Oetker