Presunúť na hlavný obsah

Recept: Misky so zemiakovým "páperím"

Recepty

Zemiakové jedlo pripravené v strodávnej peci má skvelú chuť i atmosféru.

Príprava: 30 minút

Pečenie: 20 minút
Obťažnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
1 500 g stredne veľkých zemiakov
200 g údeného syra
200 g slaniny
1 pór
6 - 8 sliviek (hrušiek)
1 jabĺčko
10 olív
zmes korenia na zemiaky

Postup:
1. Zemiaky uvaríme v šupke, nastrúhame na strúhadle (najemno - "páperie") a vložíme na dno zapekacích misiek.
2. Na zemiakové "páperie" položíme plátok slaninky a syra, slivky bez kôstok, nastrúhané jabĺčko, olivy a zakryjeme nastrúhanými zemiakmi. Ak potrebujeme vytvoriť viac porcií, môžeme jednotlivé vrstvy prestriedať v miske viackrát, misku však musíme zakryť zemiakovým "páperím".
3. Zemiačiky navrchu posypeme korením a mierne potrieme olejom a dáme do rúry na 15-20 min. pri teplote 190 °C.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha
Jedlo pripravila: Renáta Kráľovičová, manažérka krbového ateliéru Meeting Café v Krupine