Presunúť na hlavný obsah

Recept: Zabíjačkový guláš s chlebom

Recepty

Zabíjačkové recepty môžete vyskúšať aj doma.

Príprava: 20 minút

Varenie: 60 minút
Náročnosť: 1

Pre 4 osoby potrebujeme:
160 g laloku (podbradok a pod.)
160 g krkovičky
400 g vnútorností (srdce, jazyk, pečeň)
200 g cibule
40 g cesnaku
80 g masti
sladká paprika
čierne korenie
rasca
soľ
vývar podľa potreby
múka hladká
chlieb

Postup:
1. Očistené a opláchnuté mäso a vnútornosti nakrájame na väčšie kúsky.
2. Na rozohriatej masti orestujeme nakrájanú cibuľu, potom pridáme sladkú papriku, korenie, cesnak, rascu a nakrájané mäso a vnútornosti. Za občasného podlievania pečieme mäso pod pokrievkou domäkka. Šťavu necháme vypražiť, zaprášime múkou, orestujeme a opäť podlejeme vývarom a varíme do mäkka.
3. Hotový zabíjačkový guláš ešte dochutíme a podávame s chlebom alebo priamo v chlebe.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza