Kačica s opekanými zemiakovými knedľami - dobrota z Oktoberfestu!
Hostinu ako na mníchovskom pivnom sviatku si môžete pripraviť aj podľa receptu šéfkuchára Michala Pažáka.
Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami
Potrebujeme:
- 1 celú kačicu
- soľ
- korenie
- rasca
- olej
Zemiakové knedle:
- 500 g uvarených zemiakov
- 100 g hrubej múky
- 100 g polohrubej múky
- 1 vajce
- soľ
- 1 PL kukuričného škrobu
- olej na potieranie
Postup:
1. Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočné perie. Poriadne nasolíme a posypeme rascou. Časti kačice, kde je silnejší tuk, poprepichujeme, aby tuk počas pečenia mohol vytekať. Kačicu potrieme trochou oleja, umiestnime do pekáča, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme pri nižšej teplote do polomäkka. Počas pečenia kačicu podlievame vlastnou šťavou. Potom kačicu odkryjeme a dopečieme dozlatova.
2. Knedle: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto. Z cesta si pripravíme buď guľôčky alebo valčeky a varíme v osolenej vode asi 15-20 minút. Po uvarení knedle potrieme trochou oleja.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu