Presunúť na hlavný obsah

Ako si pripútať pravého chlapa? Pripravte mu pečené bravčové koleno

Recepty

Zdravá strava je jedna vec, ale každý muž (a nejedna dáma) si čas od času rád pochutná na dobrôtke ako je pečené bravčové koleno. Máme pre vás recept!

Pečené bravčové koleno

Potrebujeme:
- bravčové koleno (asi 1,5-1,7 kg)
- soľ
- korenie
- cesnak
- tmavé pivo
- olej

Postup:
1. Prípravu začíname deň vopred -  nasolením a okorenením mäsa. Z cesnaku, horčice a tmavého piva pripravíme marinádu a koleno v nej marinujeme aspoň 12 hodín.

2. Mäso uložíme na pekáč a pečieme pri nižšej teplote 2 až 2,5 hodiny.

3. Podávame s kyslou zeleninou, horčicou, čerstvým chrenom a domácim chlebom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu