Škola varenia: Egrešový pohár vám osladí život
Pripravte nedeľným hosťom chutný dezert - takzvaný egrešový pohár. Ukážeme vám, ako.
Škola varenia: Egrešový pohár
Potrebujeme:
- 150 g egrešov
- voda
- cukor podľa potreby
- zvyšky piškót
- pudingový prášok zlatý klas
- 1 téglik šľahačkovej smotany
- čokoládový puding
Postup:
1. Do hrnca dáme egreše, trochu vody a cukor, podľa toho, aké kyslé sú egreše. Rozvaríme a necháme vychladnúť.
2. Piškótové pláty (svetlý a tmavý) spojíme pudingom a nakrájame na malé kocky. Podľa návodu uvaríme čokoládový puding.
3. Do pohára vložíme 1 lyžicu rozvarených egrešov, kocky piškót a zalejeme to čokoládovým pudingom. Navrch dáme egreše a ozdobíme ich šľahačkou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Daniel Balát, šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu