Presunúť na hlavný obsah

Recept: Filet z daniela s marhuľovým čatní

Recepty

Je načase vyskúšať moderné kombinácie.

Príprava: 40 minút

Náročnosť: 3

Pre 4 osoby potrebujeme:
720 g daniela (filety po 180 g)
500 g sladkých zemiakov
10 g hrozna
10 g zelených fazuliek
mrkva
80 g sušených marhúľ
1 dl masla
soľ
korenie

Postup:
1
Filety z daniela prudko ugrilujeme, pečieme pri 180 stupňoch 7 až 8 minút, vytiahneme a mäso necháme odkrviť, o 5 minút môžeme podávať.
2 Pyré zo sladkých zemiakov: Sladké zemiaky pečieme v šupke na vrstve soli pri 180 stupňoch 45 minút, po zmäknutí ich ošúpeme, prepasírujeme a rozmixujeme. Hotové pyré dochutíme soľou a korením, pridáme trošku prepáleného masla.
3 Mrkvičku, hrozno a fazuľky pripravíme na prepálenom masle, dosolíme a podávame.
K danielovi podávame omáčku z borievok: Vývar z divinových kostí zvaríme na hustú omáčku a pridáme nadrvené borievky.

Náš tip:
K danielovi podávame omáčku z borievok: Vývar z divinových kostí zvaríme na hustú omáčku a pridáme nadrvené borievky.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Duranský, šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu