Škola varenia: Hortobáďske palacinky
Krok za krokom: Pripravte si tradičnú maďarskú špecialitu.
Príprava: 20 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
Slané palacinky:
500 ml mlieka
250 g hladkej múky
soľ
posekaná petržlenová vňať
Náplň:
700 g mletého bravčového pliecka
4 vajcia
100 g cibule
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
nasekaná pažítka
300 ml sladkej smotany
olej
Postup:
1. Do nádoby si vložíme mleté mäso, pridáme soľ, cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, nasekanú pažítku a najemno nakrájanú cibuľu.
2. Všetko zmiešame a necháme v chladničke odstáť asi hodinu.
3. Takto pripravenou zmesou plníme slané palacinky, ktoré ukladáme do vymastenej zapekacej misky a zalejeme sladkou smotanou. Pečieme asi 15 minút na 180 stupňoch.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha