Recept: Šalát z červenej repy
Varená repa s čerstvým zeleným šalátom? Skvelá kombinácia.
Príprava: 40 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
250 g zmesi listových šalátov
400 g červenej repy
5 g píniových orieškov
balzamikovú redukciu
bazalkový olej
vínny ocot
soľ
korenie
cukor
malinový ocot
tortičky z kozieho syra:
100 g syra Pecorino
10 g masla
40 g hladkej múky
200 g bielkov
Postup:
1 Červenú repu uvaríme v šupe vo vode až do mäkka, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na tvary, aké potrebujeme. Marinujeme 6 hodín v náleve z malinového a vínneho octu, soli, korenia a cukru.
2 Šalát pripravíme z druhov lollo biondo, rosso, frisée, poľníček, prípadne kôpru. Pokvapkáme balzamikovou redukciou a bazalkovým olejom a podávame s tortičkami z kozieho syra.
3 Tortičky: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame najemno nastrúhaný syr Pecorino, pridáme maslo a múku. Vzniknutú hmotu nastriekame do formičiek a pečieme pri 170 stupňoch 18 minút.
Chuť tohto šalátu vylepší kôpor.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Duranský, šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu