Recept: Kačacie prsia s puja šošovicou
Prečo servírovať pečenú kačicu vždy len s tradičnou kapustou, keď neuveriteľne dobre chutí so šošovicou a karfiolovým pyré?
Príprava: 45 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
720 g kačacích pŕs
200 g tmavej puja šošovice
60 g kačacích pečienok
10 g grilovaných jabĺčok na ozdobu
čerstvú žeruchu
1 karfiol
soľ
korenie
100 g masla
2 dl smotany
marináda:
2 dl sójovej omáčky
2 ks citrónovej trávy
4 citrónové listy
5 g cukru
korenie
10 g zázvoru
Postup:
1 Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, soli, korenia a zázvoru. Namarinované prsia ugrilujeme kožou dole, pečieme pri 180 stupňoch 8 až 10 minút. Vytiahneme, necháme odkrviť a podávame.
2 Karfiolové pyré: V osolenej vode uvaríme karfiol, počas varenia prilievame 2 dl mlieka a keď je karfiol mäkký, precedíme, dochutíme soľou, korením, cukrom, pridáme trochu masla a sladkej smotany.
3 Šošovicu namočenú deň vopred varíme 10 minút v teľacej šťave (vývare z kostí), dochutíme soľou, korením a na záver pridáme na spojenie trochu masla.
4 Kačacie pečienky sprudka ugrilujeme, okoreníme a podávame.
5 Jabĺčka nakrájame na kocky a sprudka ugrilujeme.
Náš tip:
V tomto recepte je dôležité kačku dobre namarinovať.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Peter Duranský, šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu