Recept: Maďarský kotlíkový guláš - vonia víkendom
K sobote s priateľmi patrí guláš.
Príprava: 30 minút
Obťažnosť: 2
Pre 6 ľudí potrebujeme:
1000 g hovädzieho mäsa (najlepšie nožiny)
1000 g zemiakov
2 zelené papriky
3 paradajky
250 g cibule
2 strúčiky cesnaku
100 g bravčovej masti voda
2 lyžice mletej červenej papriky
rasca
soľ
feferónková pasta
rajčinový pretlak
Postup:
1. Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a rajčinový pretlak, aby sa trošku vydusil. Na tomto základe opečieme za stáleho miešania nakrájané mäso, až kým sa šťava nevydusí na tuk.
2. Potom prilejeme trochu vody, pridáme vymiešaný cesnak a mletú rascu, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Dolejeme vodu a počas varenie občas premiešame. Keď je mäso do dvoch tretín hotové, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriky a paradajky a varíme, až kým zemiaky nezmäknú.
3. Do guláša môžeme pridať aj halušky, ktoré sa v ňom uvaria za 5 minút. Pred podávaním guláš ešte podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme feferónkovou pastou. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK