Chystáte sa variť maďarské jedlá?
5 vecí, ktoré budete potrebovať.
Mleté mäso
Surovina, ktorá je v maďarskom jedálnom lístku hojne zastúpená najmä pri príprave plnenej kapusty či mäsových gúľ.
Zapekacia misa
Nejeden maďarský pokrm sa pripravuje zapečením alebo dusením v rúre a vhodná zapekacia misa je pritom nevyhnutná.
Kapusta
Surová či kyslá je v kombinácii s mäsom jedným z typických prvkov gastronómie našich južných susedov, podobne ako u nás, len v trochu iných variáciách.
Cesnak
Je prítomný takmer všade, bez jeho charakteristickej chuti a vône by mäsité i bezmäsité maďarské jedlá neboli maďarskými.
Cibuľa
Ide ruka v ruke s cesnakom a paprikou, dolnozemská kuchyňa je jednoducho založená na pikantných príchutiach pre jazyky poriadnych gurmánov.
Text: magazín Varecha
Foto: SHUTTERSTOCK