Škola varenia: Plnená paprika s krúpkami a šampiňónmi
Jedlo,ktoré poznáme trochu inak.
Príprava: 40 minút
Obťažnosť: 1
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g bravčového pliecka
4 farebné papriky
3 väčšie cibule
20 g cesnaku
20 g tuku
120 g krúp
120 g oštiepka
rasca
soľ
2 väčšie čerstvé šampiňóny
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
100 g paradajkového pretlaku
4 paradajky
1 citrón
cukor
nové korenie
Postup:
1. Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne varíme. Opakujeme aspoň trikrát, aby krúpy stratili pachuť. Papriku očistíme. Mäso, dve cibule a cesnak nasekáme nadrobno.
2. Do misy dáme uvarené krúpy, vajcia, nakrájané suroviny, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme podľa chuti. Naplníme papriku a pečieme v rúre pri 160 °C asi 22 minút. Preložíme oštiepkom a zapečieme. Paradajky ponoríme na 2 minúty do vriacej vody, preložíme do studenej, olúpeme a nakrájame na hrubo.
3. Cibuľu nakrájame nadrobno, opečieme na tuku, pridáme pretlak, paradajky, citrónovú kôru, nové korenie a soľ, podlejeme vodou a varíme. Počas varenia prilievame vodu až kým sa paradajky nerozvaria. Potom prebytočnú vodu zredukujeme, dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou. Papriky nakrájame na kolieska a podávame.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha