Banánové pochúťky - pridajte ich do jedálnička
Po letnej prestávke sa opäť vracajú do našich nákupných košíkov banány. Samozrejme, toto ovocie dostanete dnes už po celý rok, ale akosi prirodzene ho jedávame častejšie na jeseň a v zime.
A keďže, určite ani u vás doma nechýbajú banány, odporúčame vám niekoľko tipov, ako túto pochúťku bohatú na vlákninu a draslík zaradiť do svojho jedálnička aj inak ako v surovom stave.
Vyskúšať môžete napríklad biskupský chlebíček, do ktorého namiesto hrozienok primiešate kúsky banánov. Pokiaľ ho pripravíte z celozrnnej múky a hnedého cukru, pôjde o zdravý dezert. Podobne platí aj pri banánových muffinoch so škoricou. Nájdite si na internete recept na muffiny, zadovážte si formu na pečenie a pripravte cesto, do ktorého pridáte chutné ovocie. Banánová príchuť vynikne po tepelnom spracovaní.
Banán je chutný aj rozmixovaný a v takomto stave ho ocenia aj menšie deti, ktoré občas majú s ovocím problém. Rozmixujte banán s mliekom, troškou medu a ovsenými vločkami - získate tak chutný, výživný a zdravý nápoj.
Text: lp, pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK