Presunúť na hlavný obsah

Recept: Dubáková knedľa so šípkovou želatínou

Recepty

Tradičná slovenská chuť v novom šate.

Michal Škorec, šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach

"Naša krajina má veľa skvelých a originálnych surovín, z ktorých sa robí vynikajúca klasika. Určite si však zaslúžia, aby sme im dali aj modernejšiu nôtu."

Príprava: 30 minút
Pečenie: 60 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
10 rožkov
300 g čerstvých dubákov (môžu byť aj mrazené)
200 ml mlieka
5 žĺtkov
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
soľ
čerstvo zomleté čierne korenie
1 balíček plátkovej želatíny
2 PL šípkového džemu
100 ml červeného vína

Postup:
1. Z rožkov odrežeme kôrky a vnútro nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a pridáme žĺtky. Na cibuľke orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme dubáky a vetvičku tymianu.
2. Vychladnutú zmes pridáme k pečivu a všetko zamiešame. Dochutíme soľou a korením. Na potravinársku fóliu dáme zmes a zabalíme do tvaru knedle. Varíme 40 až 45 minút.
3. Želatínu dáme napučať do studenej vody potom do vody pridáme šípkový džem a červené víno. Zmes zahrejeme, ale nevaríme. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na knedľu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Jedlo pripravil: Michal Škorec, šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach
Text a foto: magazín Varecha