Recept: Dubáková knedľa so šípkovou želatínou
Tradičná slovenská chuť v novom šate.
Michal Škorec, šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach
Príprava: 30 minút
Pečenie: 60 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
10 rožkov
300 g čerstvých dubákov (môžu byť aj mrazené)
200 ml mlieka
5 žĺtkov
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
soľ
čerstvo zomleté čierne korenie
1 balíček plátkovej želatíny
2 PL šípkového džemu
100 ml červeného vína
Postup:
1. Z rožkov odrežeme kôrky a vnútro nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a pridáme žĺtky. Na cibuľke orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme dubáky a vetvičku tymianu.
2. Vychladnutú zmes pridáme k pečivu a všetko zamiešame. Dochutíme soľou a korením. Na potravinársku fóliu dáme zmes a zabalíme do tvaru knedle. Varíme 40 až 45 minút.
3. Želatínu dáme napučať do studenej vody potom do vody pridáme šípkový džem a červené víno. Zmes zahrejeme, ale nevaríme. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na knedľu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Jedlo pripravil: Michal Škorec, šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach
Text a foto: magazín Varecha