Škola varenia: Šošovicové ragú s pečeným kolenom.
Pripravte si tradičnú dobrotu po novom.
Príprava: 10 minút
Obťažnosť: 2
Pre 4 osoby potrebujeme:
2 bravčové kolená
soľ
rasca
čerstvo namleté čierne korenie
4 strúčiky cesnaku
4 jablká
500 g šošovice
2 mrkvy
1 petržlen
polovička zeleru
1 čerstvý chren
Postup:
1. Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 oC približne 90 minút. Pred dopečením pridáme nakrájané jabĺčka a pečieme ešte približne 10 minút.
2. Šošovicu varíme približne 30 minút v osolenej vode.
3. Na výpeku z kolena orestujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme uvarenú šošovicu a nastrúhaný čerstvý chren. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme približne 10 minút. Nakoniec pridáme jabĺčka, ktoré sme piekli s kolenom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha