Presunúť na hlavný obsah

Škola varenia: Šošovicové ragú s pečeným kolenom.

Recepty

Pripravte si tradičnú dobrotu po novom.

Príprava: 10 minút

Pečenie: 90 minút
Obťažnosť: 2

Pre 4 osoby potrebujeme:
2 bravčové kolená
soľ
rasca
čerstvo namleté čierne korenie
4 strúčiky cesnaku
4 jablká
500 g šošovice
2 mrkvy
1 petržlen
polovička zeleru
1 čerstvý chren

Postup:
1.
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 oC približne 90 minút. Pred dopečením pridáme nakrájané jabĺčka a pečieme ešte približne 10 minút.

2. Šošovicu varíme približne 30 minút v osolenej vode.

3. Na výpeku z kolena orestujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme uvarenú šošovicu a nastrúhaný čerstvý chren. Podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme približne 10 minút. Nakoniec pridáme jabĺčka, ktoré sme piekli s kolenom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: magazín Varecha