Recept: Rezy Tisíc a jednej noci
Umocnite si zážitok zo seriálu týmto dezertom.
Príprava: 20 minút
Potrebujeme:
Na cesto:
6 vajec
240 g cukru
240 g hladkej múky
Na náplň:
300 ml mlieka
2 zarovnané KL rozpustnej kávy
100 g cukru
1 balíček Zlatého klasu (40 g)
1 PL rumu
200 g zmäknutého masla
50 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
2 PL rumu na pokvapkanie
Na ozdobenie:
100 g plátkov mandlí
trochu kakaa
Postup:
1 Cesto: Vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a opatrne zamiešame. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a cesto upečieme.
2 Náplň: Z mlieka, rozpustnej kávy, cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Za stáleho miešania necháme ešte raz prejsť varom, zložíme z platne a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vymiešame dohladka s rumom. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom dohladka a postupne vmiešame puding.
3 Upečený korpus prekrojíme na dve polovice a každú raz pozdĺžne rozrežeme. Vzniknuté 4 pláty pokvapkáme rumom a zlepíme 3/4 náplne. Zvyškom náplne potrieme povrch a okraj rezov a dozdobíme plátkami mandlí. Rezy posypeme kakaom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recepty a foto: DR. OETKER