Fettuccine s pečeňou od šéfkuchára - zamlsáte si!
"Zdravá výživa je moja srdcovka – jedlá ľahké, dobre stráviteľné, ktoré živia nás a nie našich lekárov. Takže som všetkými desiatimi za cestoviny," vraví Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach.
Práve on pripravil pre čitateľky a čitateľov niekoľko receptov chutných cestovín. Ponúkame vám nasledujúci recept:
Fettuccine s husacou pečeňou
Potrebujeme:
- 300 g husacej pečene
- 300 g cestovín fettuccine
- 100 g cibule
- 50 g oleja
- 200 g zelenej fazuľky
- 100 g čerstvej
- 100 g čerstvých šampiňónov
- cherry paradajky
- pomarančový džús
- lístky bazalky
- soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- olivový olej
Postup:
1. V osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Na panvici opečieme husaciu pečeň, okoreníme. Vyberieme, dáme do tepla.
2. Nakrájame cibuľku, opražíme ju na panvici vo výpeku po husacej pečeni, pridáme papriku, plátky šampiňónov, paradajky a lístky bazalky. Päť minút restujeme.
3. Pridáme uvarené cestoviny a všetko premiešame. Na pomarančovom džúse zohrejeme cherry paradajky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu