Presunúť na hlavný obsah

Obed rýchlo, lacno a ľahko - skúste šalát s nakladanou zeleninou

Recepty

Veľmi ľahko stráviteľným jedlom je šalát s nakladanou zeleninou. Navyše, ho pripravíte svižne a rýchlo.

Miešaný šalát s nakladanou zeleninou a bagetou

Potrebujeme:
- 250 ml bieleho vínneho octu
- 100 g cukru
- 1 hviezdičku badiánu
- škoricu
- 3 klinčeky
- horčičné semienka
- 400 g zeleniny (karfiol, mrkva, cibuľa, malé cibuľky, zelená špargľa)

Postup:
1. Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky, aby sa dala ľahko jesť. Všetky ostatné ingrediencie uvedieme do varu a prelejeme na zeleninu.

2. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, uložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať.

3. Zmes šalátu naaranžujeme na tanier, pridáme nakladanú zeleninu, trochu morskej soli a podávame s čerstvo pečenou bagetou. Na záver môžeme posypať trochou parmezánu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Bjorn Juhnke, šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu