Obed rýchlo, lacno a ľahko - skúste šalát s nakladanou zeleninou
Veľmi ľahko stráviteľným jedlom je šalát s nakladanou zeleninou. Navyše, ho pripravíte svižne a rýchlo.
Miešaný šalát s nakladanou zeleninou a bagetou
Potrebujeme:
- 250 ml bieleho vínneho octu
- 100 g cukru
- 1 hviezdičku badiánu
- škoricu
- 3 klinčeky
- horčičné semienka
- 400 g zeleniny (karfiol, mrkva, cibuľa, malé cibuľky, zelená špargľa)
Postup:
1. Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky, aby sa dala ľahko jesť. Všetky ostatné ingrediencie uvedieme do varu a prelejeme na zeleninu.
2. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, uložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať.
3. Zmes šalátu naaranžujeme na tanier, pridáme nakladanú zeleninu, trochu morskej soli a podávame s čerstvo pečenou bagetou. Na záver môžeme posypať trochou parmezánu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Bjorn Juhnke, šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu