Presunúť na hlavný obsah

Sladká dobrota na sviatočný deň: Pošúľate si!

Recepty

Aj vy túžite osladiť si výročie nežnej revolúcie? Máme pre vás tip.

Šúľance v orechoch a sušenom ovocí

Potrebujete:
- 1 000 g v šupke uvarených zemiakov
- 1 vajce
- 200 g polohrubej múky
- soľ
- 150 g orechov
- 100 g masla
- 120 g sušeného ovocia
- 80 g cukru
- 100 ml pomarančového džúsu
- 50 ml modrého likéru curacao
- 50 ml brandy
- 80 g medu

Postup:
1. Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na valčeky široké 1 cm, nakrájame ich na maličké kúsky a v rukách šúľame šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode.

2. Cukor dáme na panvičku a spravíme karamel, podlejeme ho džúsom, pridáme sušené ovocie, maslo a likér curacao.

3. Odparíme a oflambujeme brandy. Šúľance premiešame s drvenými orechmi, polejeme medom a podávame s macerovaným ovocím.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu