Škola varenia: Zemiakové guľky plnené údeným mäsom
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kapustou sú veľmi chutným jedlom. Takto si ho pripravíte.
Škola varenia: Guľôčky s mäsovou plnkou
Suroviny:
- 400 g údeného vareného mäsa
- 1 000 g zemiakov uvarených v šupke
- 1 vajce
- 200 g hrubej múky
- 200 g cibule
- 1 000 g červenej kapusty
- 200 ml červeného vína
- 50 g kryštálového cukru
- 30 ml octu
Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky a opražíme na cibuľke. Zo zemiakov, múky a vajec vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 5 mm.
2. Pohárom povykrajujeme z cesta kruhy a naplníme ich mäsovou plnkou. Vytvarujeme ich do guľôčok. Uvaríme v osolenej vode.
3. Kapustu narežeme na rezance. Cibuľku opražíme na oleji s rascou, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu. Podlejeme červeným vínom a vodou. Dusíme 15 minút a nakoniec zaprášime hrubou múkou. Cibuľku si opečieme na oleji a podávame.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Juraj Gálik, šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu