Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si chutný dezert - čokoládové Molleux

Recepty

Do Vianoc je síce ešte mesiac, ale predvianočnú náladu si môžete privodiť aj chutným dezertom.

Čokoládové Molleux s chuťou vianočných perníčkov

Potrebujeme:

- 120 g horkej čokolády
- 120 g masla
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 150 g cukru
- 50 g múky
- 1 PL perníkového korenia

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vezmeme 4 kávové šálky (alebo iné podobné formy) a vymažeme ich maslom.

2. Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame vajcia, cukor, perníkové korenie a múku a zmes vlejeme do rozpustenej čokolády a zamiešame.

3. Hotovú zmes rozdelíme na štyri porcie a nalejeme do šálok (alebo iných foriem). Pečieme v rúre asi 12 minút.

4. Po dopečení necháme vychladnúť asi 2 minúty. Koláče vyklopíme zo šálok, posypeme práškovým cukrom a naaranžujeme na tanier.

5. Podávame s kompótom, zmrzlinou alebo čokoládovým toppingom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recepty pripravil: Bjorn Juhnke, šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu